Argenore -highlights

28-29. september 2022

En koncertant opførelse af ARGENORE – en barokopera af Vilhelmina von Bayreuth.

I samarbejde med KoncertKirken, Nordic Network for Early Opera og det svenske operakompagni, Den Andra Operan, byder barokensemblet Camerata Øresund og et fantastisk hold sangsolister på koncertant opførelse af Argenore – en dramatisk opera af den kvindelige barokkomponist, Vilhelmina von Bayreuth (1709-58).

Vilhelmina von Bayreut var en af ​​de førende europæiske kulturpersoner i det 18. århundrede. I 1748 lod hun et spektakulært operahus opføre,- nemlig Markgräfliches Opernhaus i Bayreuth og der samlede hun Tysklands og Italiens fremmeste musikere og sangere. Årtier senere blev komponisten Richard Wagner stærkt inspireret af operahuset og besluttede at fortsætte sine ambitioner om et opera centrum i Bayreuth, og selv i dag er Bayreuth en besøgsmagnet for operafans.

I 2021 blev Vilhelmina von Bayreuths opera “Argenore” (1740) opført i sin helhed på Ulriksdals Slotsteater i Stockholm. Nu præsenteres højdepunkter fra denne unikke opera i en semi-iscenesat version i Koncertkirken.

Med Vilhelminas virtuose og udtryksfulde musik fortælles historien om den enevældige hersker kong Argenore som styrer sit land med hård hånd og slår ned på enhver form for modstand. Som datter af den tyranniske “Soldatkonge”, Fredrik Vilhelm I af Preussen, var Vilhelminas barndom prægetet af vold og operaens tematik kan derfor tolkes som et opgør mod komponistens dramatiske opvækst, magtmisbrug og diktatur. Et tema som stadigvæk i dag desværre føles uhyre relevant.

Musikalsk ledelse: Peter Spissky
Instruktør: Ditte Hammar
Solister: Maria Sanner, Martin Vanberg, Josefine Andersson, Elin Skorup, og Hanna Fritzson.
Orkester: Camerata Øresund

Forestillingen er blevet muliggjort med støtte fra: Kulturrådet, Statens Kunstfond, Barbro Osher Pro Suecia Foundation, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Clara Lachmanns stiftelse.

Tid og sted:

 

Scroll to Top