Graupners Julekantater

2.-3.december 2022

Graupners Julekantater

Til årets julekoncert vender Camerata Øresund blikket mod Tyskland og præsenterer et nyt spændende program med julemusik af barokkomponisten Christoph Graupner. Sammen med det anerkendte engelske vokalensemble, Fieri Consort, opfører Camerta Øresund fire af Graupners julekantater
Graupner har længe været mest kendt for at spille en skæbnesvanger  rolle i musikhistorien da han, ved at takke nej til stillingen som kantor ved Thomas kirken i Leipzig, banede vejen for at J.S.Bach kunne tiltræde stillingen. Tiden har sidenhen vist at som kantor ved Thomaskirken skrev Bach mange af sine mesterværker. Graupner kommer dog ikke til sin fulde ret ved at kun blive husket for denne handling fordi han skrev op til 2000 værker med alt fra opera og kantater, til symfonier og kammermusikværker –  fantastisk musik som i højere grad fortjener at blive ført frem i lyset.

Med opførelsen af Graupners Julekantater sætter Camerata Øresund igen fokus på sjældent hørt julemusik. Graupners julekantater. med jublende korsatser og intime arier, fanger essensen af julebudskabet og med den velklingende lyd af barokinstrumenter samt sangstemmernes udtryksfulde og bløde klang, synges julen ind på bedste vis.

Medvirkende:
Camerata Øresund under ledelse af Peter Spissky

Fieri Consort (www.fiericonsort.co.uk):
Hannah Ely (sopran), Laura Lamph (alt), Tom Kelly (tenor) and Ben Rowarth (bas).

Koncerterne er støttet af: Augustinusfonden, Knud Højgaards Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fonden, William Demant Fonden, A.P.Møller Fonden, Dansk Kapelmesterforening , Beckett Fonden, Det Obelske Familiefond og Toyotafonden.

Tid og sted

Scroll to Top