Marcus Mohlin

Marcus Mohlin

Harpsichord

Jag heter Marcus Mohlin och är en frilansande musiker baserad i Stockholm.
Cembalo & Violin är mina instrument och jag sysslar främst med tidig klassisk musik (barockmusik) och svensk folkmusik, men självklart besöker jag regelbundet andra genrer också.
Jag började spela piano som 6-åring, fiolen kom in under 9:an på högstadiet och min fascination av cembalo väcktes på gymnasiet. I 2013 har jag avslutat min utbildning i cembalo. Jag studerade för Mayumi Kamata och Ulf Söderberg på Collegium Musicum, en specialisering inom tidig musik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Min erfarenhet inom musikarbetslivet är stor, då jag var flitigt anlitad redan under mina studier. Jag spelar med barockpersonligheter som Peter Spissky, Alfredo Bernadini och Rachel Podger, och anlitas regelbundet av orkestrarna Concerto Copenhagen och Drottningholms Barockensemble. Mina inspelningar och konserter har sänts i både svensk och dansk radio flertalet gånger och jag spelade även in musiken till den Golden Globe- och Oscarsnominerade danska filmen “A Royal Affair”, 2012 (En kongelig affære).

%%tb-image-alt-text%%