Ida Lorenzen

Violin

Ida Lorenzen kom ind på Det jyske Musikkonservatorium som 15-årig og debuterede herfra i 2001. Hun har desuden studeret i Berlin på "Hochschule für Musik Hanns Eisler" samt i USA på "Hartt School of Music", hvor hun deltog i et kammermusik program med Emerson kvartetten. Som medlem af Talisker kvartetten var hun bl.a. udtaget til Banff International String Quartet Competition og desuden prisvinder i P2 kammermusikkonkurrence i 2006. I 9 år (2001-2010) var Ida ansat i det svensk/internationale strygeorkester Camerata Nordica under ledelse af Terje Tønnesen. Desuden spillede hun ny musik i Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Siden 2009 har Ida fokuseret på barokviolinen. Hun studerede 2009-2012 på dkdm hos Sirkka Liisa Kaakinen, Rachel Podger, Arek Golinski og Peter Spissky. I 2012 blev hun medlem af Concerto Copenhagen.
I 2010 var Ida med til at stifte Camerata Øresund, hvor hun idag desuden også er involveret administrativt.
Ida fortæller: “ Jeg havde elsket barokmusikken i mange år og spillet den på min moderne violin, men vidste ikke for alvor noget om barokviolin. Mit første “officielle” møde med barok verdenen var set tilbage, lettere pinlig… Jeg havde besluttet mig for at søge ind på baroklinjen på Dkdm, og mødte op med en tilfældig barokviolin jeg havde lånt et par dage inden. Strengene var i dårlig stand, men hvad værre var at jeg ikke anede at den skulle stemmes i 415! Så jeg havde bare stemt den som jeg plejede i 440 og måtte stemme ned, hvilket slet ikke var så nemt! Sirkaa Liisa kiggede temmelig strengt og temmelig undrende på mig, det var egentlig utroligt at jeg overhovedet kom ind..
Siden har jeg da heldigvis fået lidt bedre styr på stemningerne..

Scroll to Top