BAROKTOBERFEST 2021 – PROGRAMOVERSIGT

Fredag den 29. oktober

Kl. 19.00: Åbningskoncert: Et liv med Bach

Solist: Laura Mayer, mezzo-sopran

Et portræt af Bachs liv set gennem hans hustrus, Anna Magdalenas, øjne. Vi sætter fokus på sangerinden, musikelskeren og kopisten Anna Magdalena – en kvinde som uden tvivl spillede en vigtig rolle i J. S. Bachs liv. Stortalentet Laura Mayer – mezzosopran, påtager sig rollen som Anna Magdalena og med kreativ formidling i ord, sang og musik illustreres Bachs liv og hans musik set fra hustruens perspektiv.
På programmet er et udpluk af Bachs værker, bl.a. fra Anna Magdalenas Klavierbüchlein, dansesatser fra hans orkesterssviter, cembalokoncert i f -mol med Marcus Mohlin, og udvalgte arier med Laura Mayer.

Kl. 21.00 Late night – Cameratas favoritter

På denne intime late night koncert møder man medlemmerne i Camerata Øresund på kryds og tværs, når de slår sig løs i deres yndlings kammermusik.
Bl.a. vil man kunne opleve det bizarre stykke gambemusik: “ Le Tableau de L`óperation de la taille” af den franske barokkomponist og gambevirtuos, Marin Marais.  Værket skildrer i musik og tekst en kirurgisk operation fra 1725..!
Af andre ukendte perler bydes der eksempelvis på smuk engelsk consort musik af Anthony Holborne, og komponister som Schmeltzer og Tye.
Medvirkende: Camerata Øresunds musikere

Lørdag den 30. oktober

Kl. 19.00 Musica Globus

Den karismatiske slovakiske violinvirtuos og barokspecialist, Milos Valent, gæster Baroktoberfest med aftenens første program, Musica Globus.
Til programmet har Milos hentet inspiration fra gamle danse-og sang manuskripter fra Slovakiet , Polen, Ungarn og Tyrkie, samt fra Telemanns Rostock manuskripter. Værkerne fra Rostock manuskriptet blev komponeret omkring 1704, da Telemann varetog stillingen som hofkapelmester i Sorau, Polen. Under sine mange rejser i landet oplevede Telemann ægte folkemusik på tæt hold, og denne musik gjorde så stærkt et indtryk på ham at han senere, i sin biografi bl.a. skrev: “En aften med disse musikere inspirerede mig for resten af livet!”
Forbindelsen mellem folkemusikken i de gamle danse- og sangmanuskripter og Telemanns musik startede dermed inspirationen til dette program, men førte også Milos Valent videre til barokmusik inspireret af folkemusik fra Holland, Skotland og endda Italien.
Medvirkende: Milos Valent violin, Camerata Øresund

Kl. 21.00: Late night – Wild and Crazy from Bratislava

Til Baroktoberfests grand finale er det heftige folkemusikrytmer fra Europa som overtager scenen. 
Det slovakiske duo, Milos Valent på violin og Ján Rokyta på cimbalom tager os med på en vild og hæsblæsende musikalsk rejse til Ungarn og Slovakiet. Jans eksotiske instrumenter fører os in i en anden verden og der bliver improviseret og spillet så det gnistrer. Det eneste vi kan love er at det ikke bliver kedeligt!
Medvirkende: Milos Valent violin/sang, Jan Roytka cimbalom og fujara fløjte, N.N – slagtøj, Pernille Ebert Spissky fujara fløjte, Peter Spissky og Camerata Øresund.

Billetter:

Festivalpas til alle koncerter/begge dage: Klik her

Billetter til fredag d. 29.oktober: Klik her

Billetter til lørdag d 30.oktober: Klik her