Baroktoberfest

barokmusik – frisk fra fad!

Camerata Øresunds boblende barokmusikfestival, Baroktoberfest, finder sted hvert år i oktober i Koncertkirken, København. Festivalen byder på flere koncerter med programmer, der når vidt omkring:  Fra orkesterværker og vokalmusik til kammermusik og festivalens tilbagevendende tema: Folkebarok.  

Årets festival finder sted. 27.-28. oktober 2023 og vi glæder os til at byde jer indenfor til musik, mad, dans og højt humør!  

Med en unik kombination af koncerter, fællesspisning og danseworkshop, hvor publikum kan komme i tæt kontakt med musikerne, er festivalen en perfekt mulighed for en social aften i musikkens tegn. Under og imellem koncerterne kan man slukke tørsten i baren og smage på Bretzels i bedste Oktoberfeststil.

Baroktoberfest henvender sig til et bredt publikum; til dig der elsker klassisk musik, barokmusik eller folkemusik, og såvel til dig der bare er nysgerrig på nye musikoplevelser. 

Festivalen byder på en imponerende række koncerter og begivenheder. Om fredagen kan publikum bogstaveligt spise sig igennem ’dinner music’ af Biber, og senere på aften opleve værker fra hele Bach-dynastiet, herunder en optræden af mezzo-sopranen Sophie Haagen. Lørdagen starter med en barokdanseworkshop, efterfulgt af udgivelseskoncerten for Camerata Øresunds album ‘Pas de bourrée,’ der byder på dansant og svingende barokmusik af komponister som Campra og Purcell. Festivalen kulminerer lørdag aften med en særlig koncert, hvor ensemblet møder den svenske nyckelharpavirtuous Erik Rydvall, der bringer folkemusikkens legendariske toner ind i Vivaldis årstider.

 

 

Billetter til Baroktoberfest 2023 kan købes HER

Priser:

Festivalpas/Partoutkort til alle fire koncerter inklusiv en øl/vin hver aften: 400 kr – 

Dagspas til dag 1 inkl. en øl/vin  (To koncerter fredag d. 27.10): 250 kr

Madbillet til fællesspisning under koncert (fredag d. 27.10 kl 19:00): 80 kr

Dagspas til dag 2  inkl. en øl/vin (To koncerter lørdag d. 28.10): 250 kr

Billetter til enkeltkoncerter bliver solgt i døren: 150 kr / 100 kr (studerende)

Vi glæder os til et brag af en Baroktoberfest 2023!

Baroktoberfest er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Beckett fonden, Toyota-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Dansk Musiker Forbund, Dansk Kapelmesterforening og Solistforeningen.

 

BarOktoberfest 2023 – Program

Fredag den 27. oktober

Kl. 19:00 Mensa sonora og fællesspisning

Inspireret af værksamlingen Mensa sonora (det klingende bord)  af Heinrich Ignaz Franz von Biber byder Camerata Øresund på en forrygende smagsoplevelse,  både i bogstavelig og musikalsk forstand. Mensa Sonora er en samling af seks instrumentale suiter eller “Pars”, med undertitlen “instrumental bordmusik med friske klingende violinsonoriteter”. Denne fantastiske musik, med alle sine uventede harmonier og rytmer,  var sandsynligvis tænkt som baggrundsmusik under en aristokratisk middag. Under Bibers toner kan publikum på Baroktoberfest nyde et dejligt middagsmåltid (kræver særskilt madbillet): En  helhedsoplevelse hvor vi i fællesskab nyder både mad og musik får derved stimuleret både vores smags-og høresanser.  

Medvirkende:

Camerata Øresund

 

Kl 20.30: Familien Bach – it stays in the family

Vi kender alle sammen komponist-ikonet Johann Sebastian Bach – barokkens alfa og omega. Men Johann Sebastian var langt fra den eneste i sin familie benådet med enestående musikalitet-  i familien vrimlede det med musikalske talenter: Diverse onkler, fætre, sønner, døtre og hustruer var musikere, sangere eller komponister.  Koncerten Familien Bach bliver en sand musikalsk familiefest hvor vi, udover værker af JSB,  spiller musik af bl.a  onklen Johann Christoph Bach, fætteren Johann Bernhard Bach og sønnen Wilhelm Friedemann Bach. 

Mezzo-sopranen Sophie Haagen  er med som solist og synger de smukkeste arier fra kantater og andre vokalværker af Bach-klanen. Vi glæder os til at hylde stor-familien Bach! 

Medvirkende:

Camerata Øresund

Sangsolist: Sophie Haagen 

Lørdag den 28. oktober

 

Kl. 18:00-18.40 Barokdans workshop.

Barokdanspecialisten Jørgen Schou Pedersen leder alle interesserede igennem barokdansens grundtrin . Undervisningen er tilrettelagt så alle kan være med! Hvis lysten skulle melde sig, er publikum velkomne til at prøve deres nye dansetrin af under aftenens releasekoncert!

 

Kl. 19.00  Pas de bourrée – release koncert

Camerata Øresund første album – Pas de bourrée – udkommer på Channel Classics i efteråret 2023 og det skal selvfølgelig fejres på Baroktoberfest. På albummet tager vi vores barokke dansesko på og fører barokmusikkens dansende elementer frem i menuetter, bourréer og sarabander af bl.a Campra, Purcell, Telemann og Roman.  Til koncerten spiller vi highlights fra albummet og vi håber at publikum vil danse med. De som har været til barok-dans workshop inden koncerten får evt lov til at afprøve sine nyeste dance-moves men det selvfølgelig også er  helt i orden at nyde musikken siddende og kun tappe med sin storetå!

 

Medvirkende:

Camerata Øresund 

Kl. 20.30 Late night folkebarok

Baroktoberfest 2023 afsluttes med et brag sammen med nyckelharpavirtuosen Erik Rydvall. Rydvall spillede med Camerata Øresund for første gang i 2020 og det var match uden lige ! Vi bygger videre på det samarbejde og har udviklet et program hvor vi udforsker krydsfeltet mellem barokmusikken og svensk folkemusik – to genrer som har mere tilfælles end man umiddelbart tror. På programmet er en skøn blanding af barokmusik og svensk folkemusik. Blandt andet spiller vi et udvalg fra Vivaldis “De fire årstider” – en traditionel sværvægter fra barokken men tilføjet nyckelharpans unikke lyd, ornamenteringer og ja – hvem ved hvad der ellers kan opstå i grænselandet mellem folkemusik og barok! 

Medvirkende:

Camerata Øresund 

Erik Rydvall – nyckelharpe