Information

Projekter

Med omkring 30 koncerter årligt i Danmark og udlandet er Camerata Øresund et af Øresundsregionens mest fremtrædende tidlig musik ensembler. Vores projekter viser stor diversitet: Fra sjældne musikalske opdagelser og store værker med kor til tema koncerter for børn og kreative samarbejdsprojekter med andre kunstnere.

Hvert år byder vores sæsonprogram på tilbagevendende projekter som f.eks vores egen festival, Baroktoberfest, samt nye programmer med udvalgte solister.

Her forneden kan du læse om et udpluk af vores koncertprojekter, men udover dem laver vi flere nye projekter hvert år.

Tjek vores kalender for de aktuelle koncerter

Baroktoberfest

Familiekoncerter 

Julekoncerter

Andre projekter

Baroktober fest

Barokmusik – frisk fra fad!

Camerata Øresunds boblende barokmusikfestival, Baroktoberfest, finder sted hvert år i oktober i Koncertkirken, København. Festivalen byder på flere koncerter over to dage med et program, der når vidt omkring:  Fra orkesterværker og vokalmusik til kammermusik og festivalens tilbagevendende tema: Folkebarok – en skøn blanding af barokmusik og folkemusik. 

Læs mere her

Børne-og familie-koncerter

”Peter Pirat og en Barok SøRøverhistorie” er en familievenlig koncert børn og voksne tages med på en eventyrlig musikalsk sejltur sammen med Peter Pirat og sørøveren Vivaldi, der møder mange spændende og udfordrende strabadser på sin vej mod det varme Costa Barocca.

 Musikerne er klædt ud og med ord, musik og gestik bliver store som små guidet igennem barokmusikken toner, og programmet er tilrettelagt, så børnene kan være aktive deltagere

 Koncerterne er tit tilpasset fastelavnsarrangementer, hvor børnene opfordres til at møde op i deres flotteste kostumer og fastelavnssangene bliver sunget og spillet. 

 Aldersgruppe: 2-9 år.  Alle børn og barnlige sjæle kan dog have glæde af forestillingen!  

 

“Tryllebundet af Vivaldi i tre kvarter – fuldstændig fantastisk og rørende at opleve Vivaldi, pakket ind i en sjov og spændende sørøverhistorie, og opleve en udsolgt sal fyldt med børn der labbede koncerten i sig. De høje toner stod helt rent. Det var simpelthen så smukt”

Jonas Bjørn Jensen – Facebookopslag

Børn og unge har krav på kunstneriske oplevelser af høj karat, og med vores børne-og familiekoncerter ønsker vi at give børn en uforglemmelig oplevelse med barokmusikken.

Flere børneprojekter er under udvikling – følg med her på siden!

Jule-koncerter

Hvert år præsenterer Camerata Øresund et nyt juleprogram med orkester og kor, som traditionen tro opføres hvert år i Den Sorte Diamant samt flere steder i Danmark og Øresundsregionen.  Udover de store værker for kor og orkester har vi også introduceret et mindre julekoncertprogram med en sangsolist.

Over årene har julekoncerterne budt på barokkens sværvægtere som Händels Messias, Bachs juleoratorium og Corellis julekoncert, samt mere sjældent opførte værker som J. H. Romans “Svenske messe”, julekantater af Ch. Graupner og fransk barokmusik af Charpentier og DeLalande. Til vores julekoncerter har vi også præsenteret ny musik, da vi i 2021 opførte et nyt bestillingsværk for kor og barokorkester af Hugi Guðmundsson. 

Camerata Øresunds eget vokalensemble, bestående af 8-12 talentfulde sangere fra Øresundsregionen, medvirker til mange af vores julekoncerter. Derudover har vi haft et inspirerende samarbejde med forskellige sangsolister og vokalensembler,  heriblandt det engelske vokalensemble, Fieri Consort.  

Check vores kalender for næste julekoncert

 

Andre

koncert-projekter

Hvert år spiller vi koncerter med nye programmer – tit i samarbejde med andre kunstnere hvor vi skubber til den traditionelle koncertform. Ved at flytte grænserne for hvad en klassisk koncert kan være, bliver vi ved med at udfordre genren og udvikle ensemblet. Vores vision er at belyse musikken fra forskellige sider, så publikum bliver positivt overrasket.

Iscenesatte koncerter:

Ved hjælp af semi-iscenesatte tiltag bygger vi en levende fortælling op omkring en tidsperiode, komponist eller kulturpersonlighed, hvor udvalgte musikstykker fra forskellige værker understreger fortællingens øjeblikke og atmosfære. 

Vi har skabt projekter, hvor vi  har “Holdt i hånd med Händel”,  er kommet “Tæt på Telemann”, og “Bag om Bach. På Det Kgl Teater har vi fulgt “I Senesinos fodspor”, og i 2023 forvandlede vi koncertsalen til en ægte Pariser-salon, hvor vi satte “Rameau i Ramme.”

Baroque’n’street

Sammen med dansere fra streetdance- kompagniet, Steen Koerner Studio, har vi undersøgt, hvad der opstår, når de to vidt forskellige kunstarter, streetdance og barokmusik, bliver koblet sammen. Resultatet er en spændende og anderledes kombination, som viser barokmusikken fra en ny vinkel og giver fornyet inspiration til både publikum og de medvirkende.

Klik her for video

Folkebarok

Barokmusik og folkemusik har mere tilfælles end man måske umiddelbart tror, og Camerata Øresund har i diverse samarbejdsprojekter bevæget sig ud i krydsfeltet mellem de to stilarter.  Når vi spiller koncerter sammen med karismatiske folkemusikere som nyckelharpespilleren Erik Rydvall, det slovakiske makkerpar Milos Valent og Jan Rokyta eller det svenske folkemusikduo, LISAS, kommer vi virkelig ind til kernen i det at musicere og mærker tydeligt det fælles underliggende, stærkt pulserende dna: Dansen, som er oprindeligt udgangspunkt for begge stilarter. 

Folkebarok er et tilbagevendende tema på vores festival, Baroktoberfest, hvor vi hvert år spiller sammen med forskellige folkemusikere hvor tonerene af barok- og folkemusik smelter sammen på bedste vis!

Tjek vores Baroktoberfestprogram for den næste folkebarok- koncert HER