Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fransk Jul

december 3, 2023 @ 15:00 - 16:30

Ved dette års julekoncerteer byder Camerata Øresund op til dans med værker fra det 17. århundredes Frankrig. Frankrig var på dette tidspunkt en kunstnerisk smeltedigel, der omfavnede alt, som kunne bekræfte dets kulturelle identitet. Søgen efter det yndefulde og elegante var typisk fransk.

Koncerten begynder med Michel-Richard De Lalandes storslåede motet Te Deum, som blev opført ved det kongelige hof i Versailles. Værket var et af De Lalandes mest populære og mest spillede, og har en stor variation af klange og følelser. Koncerten vil derudover byde på et juleværk af Marc-Antoine Charpentier (manden bag Eurovisions kendingsmelodi), som er en sammensætning og omarrangering af 10 traditionelle, franske julesalmer samt en symfoni af Delalande.

Camerata Øresunds julekoncerter er blevet en tradition, og de seneste år har Camerata Øresund gjort en dyd ud af at gå uden om Händels Messias og Bachs Juleoratorium, og i stedet dykke ned i den julemusik, der findes i rige mængder af, men som ikke spilles så ofte.

Til koncerten medvirker Camerata Øresunds vokalensemble, bestående af 8 spirende sangere fra Øresundsregionen.

Fransk jul er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Beckett fonden, Toyota-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Solistforeningen af 1921, Dansk Tennis Fond og Korsangernes Fællesråd.

Tid og sted; 3.december kl. 15:00 i Risbjerg Kirke, Hvidovre

Klik her for mere info

Detaljer

Dato:
december 3, 2023
Tidspunkt:
15:00 - 16:30
Hjemmeside:
https://www.risbjergkirke.dk/musik-og-kor/koncerter

Sted

Risbjerg Kirke
Kirkegade 2
Hvidovre, 2650 Danmark
+ Google Maps